Header

Going North

From Buenos Aires to Colón

14/07
Vertrek naar het noorden van Argentinië, naar hopelijk een beetje warmer weer. Want al die tijd was het maar een 5 tal graden in de hoofdstad. In de grensstreek van Argentinïe is er een mechanisme voor dubbele prijzen van brandstof: een goedkope prijs voor Argentijnen en een duurdere prijs voor buitenlanders. Aangezien we ons in die grenszone zullen bevinden moeten we er eerst voor zorgen dat onze dieseltank vol geraakt. Omdat er een beperking bestaat van maximun 100 liter per tankbeurt moeten we dus bij een aantal tankstations passeren, maar de diesel kost hier maar 35 eurocent dus dat nemen we er graag bij.
Volgetankt laten we Buenos Aires achter ons. Over de brug in Zarate rijden we door de delta van de rivier Paraná, een immens moerassig gebied. Verder komen we in een dor heuvellandschap terecht. We passeren een aantal politie-controles maar telkens kunnen we doorrijden tot net voor Colón, het stadje waar we van plan zijn om te overnachten. Papieren bleken inorde te zijn, dan maar verder zoeken naar iets die niet inorde was..., en ja hoor, blijkt dat ons brandblusapparaat niet conform is met die van in Argentinië... boete van jawel 276 pesos (= +/- 70 euro !!!). Verschrikkelijk veel geld, daar kunnen we 5 dagen van leven hier.! Dus de sfeer was direct wat bedrukter. Aangekomen in Colón, ontmoeten we direct een aantal Argentijnen die ons aanpreken. Tijdens het gesprek blijkt dat de boetes voor hun de normaalste zaak ter wereld waren, en dat de politie in deze streek ervoor bekend staat... “Bienvenidos en Argentina”..... :-S.

15/07
Het is hier in Colón al een stuk warmer dan in Buenos Aires, zo’n 16 graden en het zonnetje schijnt. We profiteren ervan om een goeie wandeling langs de rivier te maken en gaan terug het stadje in. Van begin tot einde worden we vergezeld door een aantal honden, superbraaf, die blijkbaar gewoon wat gezelschap en aandacht willen. In het centrum komen we, heel toevallig ook de fransen opnieuw tegen, en ze zorgen er dan ook voor dat ze op onze camping zitten. ’s Avonds is het de finale Copamericana: Brazilië- Argentinië, we hopen om in een bar mee te kunnen vieren in de overwinning. Maar al gauw blijkt dat de Brazilië (zonder hun spelers die in Europa spelen), een stuk sterker is dan Argentinië... 3-0 en toen werd het heel stil in de bar en het stadje...

16/07
Het schitterende weer en de gezellige sfeer overtuigen ons om nog een dagje te blijven. En zo spenderen we een dagje om in de truck hier en daar nog iets af te werken. In de late namiddag plaatsen we ons op het strand samen met de fransen en we genieten van een zalig glaasje schuimwijn, twee heel grappige honden en een ondergaande zon... Genieten !!!


On 14/07 we left busy Buenos Aires behind us and started our journey to the north, in search for better weather. Along the way we got harassed by the Argentinian police. They really searched until they could nail us for something... in this case it was our extinguisher... a fine of 70 euros and we could drive on. We stopped in Colon for the night, and as this was such a quiet little town, we have decided to stay two days over their to enjoy the warm weather.

line

Welcome | Expedition Truck | South America Trip | Special Thanks | Contact | HOME