Header

Buenos Aires

In the snow

Aangekomen in de haven op zaterdagavond 7 juli. Een Grimaldi agent regelde al de grensformaliteiten en zo konden we al heel snel de haven verlaten. Gelukkig was het zaterdagavond en geen politiecontrole, dus konden we zonder moeilijkheden (we hadden nog geen verzekering) een stuk verder rijden om daar op een bewaakte parking een plaatsje te vinden voor de camion voor de volgende dagen. Nadat we ons een beetje geïnstalleerd hadden, zijn we samen met onze medepassagiers iets gaan drinken om onze aankomst in het koude Buenos Aires te vieren.

Eerste nacht zalig geslapen, de volgende dag hebben we onze bagage wat uitgepakt en zijn in de namiddag samen met onze duitse vrienden gaan shoppen. ’s Avonds stond er nog een andere camper met twee fransen naast ons. ’s Morgens was er ook nog een andere Duitser op de parking komen staan. Een gezellig klapke doen en ondertussen weer wat meer te weten gekomen over hun ervaringen.

De maandag was er van de nationale feestdag weinig te merken, wel waren we getuige van een historisch feit dat zelfs de kranten en het nieuws gehaald heeft in Belgïe: het heeft gesneeuwd in BA. Wij hebben de kou getrotseerd en zijn gewoon wat gaan rondslenteren door de straten. ’s Avonds dan nog een laatste keer iets gaan drinken met de duisters want die vertrokken de volgende dag richting warmere oorden.

Dinsdag eerste werkdag... ;-) , want we moesten verzekeringen vinden voor de truck en motor. Bij ons eerste adres werden we al onmiddellijk doorverwezen. Gelukkig bij het twee adres was de verzekering voor de truck al in orde. Nu nog voor de motor, dat bleek niet zo gemakkelijk te zijn. Geen enkele maatschappij blijkt motors te verzekeren, maar iedere maatschappij stuurde ons door naar een andere die het zeker wel zou doen... Heel de namiddag verder rondgekeken en adressen afgelopen maar we hadden nog altijd niets.

Voor de eerste keer sinds 1918 sneeuw
in Buenos Aires

Voor de eerste keer in 89 jaar heeft het maandag in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires gesneeuwd. Midden in de winter op het zuidelijk halfrond bleef de sneeuw bij temperaturen rond het vriespunt weliswaar niet liggen, maar de bewoners van de miljoenenstad reageerden deels verbijsterd.

Buschauffeurs bleven gewoon staan om samen met hun passagiers de sneeuwvlokken met de hand te vangen, voetgangers stonden midden op straat stil en staarden naar de hemel en kinderen huppelden opgewonden door de straten heen en weer. Wie een fototoestel bij had, probeerde snel een paar kiekjes van het ongewone weerfenomeen te maken.

Het zuiden van Zuid-Amerika beleeft momenteel de koudste winter sinds lange tijd met temperaturen in Patagonië van meer dan 20 graden onder nul en zware sneeuwval in de Andes. Tientallen mensen werden al het slachtoffer van de koudegolf. De meesten stikten in hun slaap door de uitwasemingen van defecte houtkachels of gasradiatoren. Verschillende daklozen stierven aan onderkoeling.

De industrie lijdt vooral in Argentinië aan energierantsoeneringen waarmee het hoge verbruik in de woningen moet gecompenseerd worden.

De Standaard Online - Dinsdag 10 Juli 2007

De woensdagmorgen dan maar verder gezocht en ook al eens met de truck wat rondgetoerd in Buenos Aires om nog een aantal dingen te kopen. Zotten zijn het, die argentijnse chauffeurs! In de late nammiddag proberen we toch weer een verzekering te krijgen en gelukkig na een 4-tal kantoren is het dan toch prijs. Enige nadeel is dat we pas de papieren kunnen krijgen vrijdagavond, dus voordien kunnen we nog niet vertrekken uit Buenos Aires. Nog een paar dagen extra kou lijden dus... ’s Avonds worden we uitgenodigd om bij onze Franse buren iets te komen drinken.

Met een stralend ijszonnetje wandelen we de donderdag langs de docks en nog een aantal wijken in Buenos Aires. De vrijdag maken we ons al klaar om de volgende morgen te kunnen vertrekken, ’s middags halen we de verzekering op en ’s avonds komen de fransen nog langs bij ons en zo nemen we ook van hen afscheid.


We arrived in Buenos Aires on July 7th in the evening. We have spent most of our stay in the city arranging the insurance for the truck and the motorcylce. Luckily we had seen BA on a previous trip. One remarkable event during this stay was the snow... for the first time in 89 years there was snow in the city. For a lot of people (even elderly people) it was the first time in their life that they had seen snow.

line

Welcome | Expedition Truck | South America Trip | Special Thanks | Contact | HOME